2021-05-03 12:48:50• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti is zöldre váltott. Mindössze öt községben alkalmaznak piros forgatókönyvet megyénkben

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal hétfőn közzétette az ezer lakosra számított fertőzöttségi arányok friss listáját. A megyeközpontban keddtől életbe lép a zöld forgatókönyv.

A lista tanúsága szerint öt közigazgatási egységet érinti a 3 ezreléket meghaladó ráta esetén életbe lépő vörös forgatókönyv, viszont számos településen is enyhültek a járványügyi mutatók, köztük Szatmárnémetiben is, ahol a friss lista szerint 1,09 ezrelék az aktuális fertőzöttségi ráta.

A Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint a zöld forgatókönyv életbelépésével számos szigorítást is enyhíteni fognak, így többek között az éttermek kapacitásuk 50%-át kihasználva fogadhatnak vendégeket, ugyanígy lehetőség van előadásokat, koncerteket, illetve egyéb publikus eseményeket is szervezni, az ezeknek otthont adó helyszínek szintén 50%-os kapacitását kihasználva.

„A korlátozások betartása és az egyre növekvő oltási kedv meghozta az eredményét. Köszönöm a szatmáriaknak, hogy felelősségteljesen viselkedtek, belátva, hogy ez az egyetlen megoldás, amellyel saját maguknak, családjaiknak, és az egész közösség számára jót tehetnek. A beoltottak számának növekedése jól bizonyítja, hogy az oltással van kiút a járványból. Közel van a normalitáshoz való visszatérés, viselkedjünk továbbra is felelősséggel!” – fogalmazott Altfatter Tamás prefektus.  

Mutatjuk a teljes listát:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: